Met de handen in de aarde komen we tot rust en genieten we van de natuurlijke schoonheid rondom ons. Daarom willen we mensen aanzetten om vaker de tuin in te duiken met duurzame tuingereedschappen. Bij Humuz verkiezen we kwaliteit boven kwantiteit en bieden we gereedschap aan dat door echte ambachtslieden gemaakt werd.

Niet enkel willen we deze fantastische producten aanbieden, maar we hopen ook een gids te zijn op weg naar een duurzaam leven.

Humus – Humuz

De oorsprong van de naam Humuz ligt bij het woord humus, het stabiele eindstadium van gecomposteerd organisch materiaal. Voedingsstoffen, mineralen en water worden in grote aantallen vastgehouden door humus in de grond. Wist je trouwens dat humus het vermogen heeft om 4 tot 6 maal haar eigen gewicht in water op te nemen?

Humus biedt ook de ideale huisvesting voor allerlei bodemleven, zoals bacteriën en schimmels, die voedingsstoffen en mineralen beschikbaar stellen aan de wortels van planten. Deze samenwerking heeft een zeer gunstige invloed op het leven van beide partijen.

Het is dus de humus in de grond die optreedt als platform om een gezonde relatie tussen plant en bodem te verkrijgen. En dat is precies wat ook wij met Humuz willen bereiken: gelukkige planten in gezonde aarde.

Instagram has returned invalid data.