Wanneer het te snoeien materiaal meer vergt dan een snoeischaar kan bieden, is het tijd om naar een snoeizaag te grijpen. Snoeizagen zijn namelijk ontworpen om takken te snoeien van 2.5 cm en groter, afhankelijk van de bladlengte. Het praktische aan snoeizagen is dat ze moeiteloos snoeiwerken verrichten in krappe omgevingen en met hun lichte gewicht toch het zwaardere werk aankunnen.

Een goede snoeizaag zal je belonen met vele jaren gebruiksplezier. Daarom bieden wij de snoeizagen van Silky aan, die zich bewezen hebben bij boomverzorgers over de hele wereld.

De Silky zaagtanden zijn ontworpen om tijdens de trekkende beweging te zagen. Op deze manier heb je tijdens het zagen geen last van het buigen van het zaagblad. De Silky zagen kunnen hierdoor uit een zeer dun blad vervaardigd worden, welke een zeer fijne zaagsnede voortbrengen en weinig zaagkracht vereisen.

Verchroomde zaagbladen

Alle snoeizagen van Silky worden in Japan geproduceerd en zijn voorzien van hoogwaardige verchroomde koolstofstalen zaagbladen. De chroomlaag op het zaagblad verlengt de levensduur en beschermt het blad tegen roest en de effecten van hars.

Inductief geharde tanden

De punten van de zaagtanden worden inductief gehard waardoor de zaagbladen van Silky drie keer langer meegaan ten opzichten van klassieke Europese zagen. Omdat alleen de punt (ofwel het snijgedeelte) van de tand verhard wordt, behoudt de rest van de tand en het blad haar kwaliteit en flexibiliteit.

Niet-gezette vertanding

De tanden van de zaagbladen worden in de bladdikte ingeslepen waardoor er minder weerstand ontstaat tussen het zaagblad en het hout. Zagen met een Silky vergt hierdoor minder kracht en moeite en resulteert zo in een mooiere snede.

Rubberen greep

De rubberen grepen van Silky absorberen trillingen en geven een betere grip in natte omstandigheden.

Op zoek naar de geschikte snoeizaag

Vertanding

Het is zeer belangrijk om de juiste vertanding te kiezen bij het snoeien van verschillende houtsoorten. Zo is een grove vertanding aangeraden voor de meer zachte en verse houtsoorten.

De Silky Pocketboy 170-8 is dergelijke vouwzaag met een grove vertanding van 8 tanden per 30 mm en een zaagblad lengte van 170 mm.

Uitverkocht
 37,99

Een fijne vertanding dient op zijn beurt voor de meer hardere en/of drogere houtsoorten. Zo hebben we de vaste snoeizaag Silky Gomtaro 240-13 met een fijne vertanding van 13 tanden per 30 mm en een zaagblad lengte van 240 mm.

Vouwzagen

De handzaamheid van een vouwzaag waar het scherpe zaagblad kan weg gevouwen worden in het compacte handvat bied veel gebruiksgemak tijdens allerhande snoeiwerken, ook in krappe ruimtes.

De welbekende Pocketboy reeks van Silky zijn kleine en praktische vouwzagen.

De Silky Gomboy 270-10 is een grotere vouwzaag met een bladlengte van 270 mm en een vertanding van 10 tanden per 30 mm voor de meer hardere maar toch verse houtsoorten. Appel en perenlaars zijn dergelijke hardere houtsoorten.

Vaste zagen

De vaste snoeizagen worden steeds van een stevige holster waar het zaagblad veilig kan in worden opgeborgen. Deze holster kan aan het been of riem bevestigd worden zodat je snoeizaag steeds bij de hand hebt. De vaste snoeizagen van Silky waarvan het koolstofstalen zaagbladen doorlopen in de rubberen handvaten bieden op deze manier een zeer stevige constructie.

Silky heeft de befaamde Zübat en Gomtaro vaste snoeizagen in zijn gamma.

Indien je nog vragen hebt over de juiste snoeizaag, stuur dan gerust een mail naar keuzehulp@humuz.com. We helpen je graag verder.

Alle snoeizagen